Fördelarna med att bygga ett attefallshus

En av de stora fördelarna med att satsa på ett attefallshus är att det inte krävs något bygglov för att bygga ett sådant. Det enda som krävs är att du anmäler till Byggnadsnämnden att du ämnar bygga ett attefallshus. Detta underlättar något oerhört när du ska bygga ett sådant. Det gör det på så sätt till ett betydligt mycket bättre alternativ än vad till exempel en friggebod är.

Vad kan ett hus av denna typ användas till?

Vad kan man då använda sitt attefallshus till? Svaret på denna fråga är att det är det helt upp till dig att avgöra, och fantasin är mer eller mindre det enda som sätter gränser när det gäller detta. Några exempel på vad du kan använda din attefallsstuga till inkluderar bland annat att du kan ha den som gäststuga, som ett fristående arbetsrum, som en mini-bostad på din tomt som du bland annat kan hyra ut för att tjäna lite extra pengar, eller som ett ställe där dina barn och deras kompisar kan umgås utan att störa er.

Vad är skillnaden mellan ett attefallshus och en friggebod?

Vad är då skillnaden mellan ett attefallshus och en friggebod? En av dessa är att ett attefallshus till skillnad från en friggebod får inredas som en självständig bostad. Det gör det som tidigare nämnt bland annat till ett utmärkt alternativ för dig som vill tjäna lite extra pengar genom att hyra ut ditt attefallshus. Detta är alltså inte något som du hade kunnat göra om det hade rört sig om en friggebod. Som tidigare nämnt behöver du inte heller ha något bygglov för att få bygga ett attefallshus.